A színesfém felvásárlás és a hulladék minősége

A hulladék minősége egy fontos tényező, amikor annak az eladására kerül sor. A színesfém felvásárlás során minden egyes anyagból különféle minőségeket különböztetnek meg a MÉH telep szakemberei. Ugye az ár nagymértékben függ attól, hogy a hulladék milyen vastag, de nem szabad megfeledkezni a szennyezettség mértékétől sem.

Ha a színesfém felvásárlás alatt arra lesznek figyelmesek a munkatársak, hogy több anyagból épül az fel, akkor az esetek döntő többségében csak az olcsóbb anyag árában tudják azt megvenni. Azért kötelező, hogy így döntsenek, mivel az adott telephelynek is leminősítenék a szállítását. Természetesen a problémák elkerülése végett, a színesfém felvásárlás előtt figyelmeztetik erre a klienst.

Nem szabad tehát elfelejteni, hogy a hulladék sokkal többet ér szétbontva. Ugye nem azért figyelmeztetnek a hozzáértők, hogy kötekedjenek, hanem csak azért, mert segíteni szeretnének. Így a legtisztességesebb a színesfém felvásárlás. Nyilván ez nem azt jelenti, hogy ott kell nekiállni az anyagok szétválasztásának.

A hulladékot szét lehet szedni otthon és aztán egyenként behozni azt a telepre. Aki nem szeretne ezzel bajlódni, nyilván megválhat az anyagoktól úgy is, ahogy azok vannak. Aki pedig nem biztos a leadni kívánt hulladék minőségében, az bármikor kérheti a kollégák segítségét, telefonon és e-mailen is.

Rendelkezésre áll a MÉH telep Tata csapata

Egy átvevő helynek rendelkeznie kell telep-, környezetvédelmi és persze fémkereskedési engedéllyel is. Csakis ezeknek a birtokában működhet legális keretek között a MÉH telep Tata területén is. Ahhoz, hogy minden rendben legyen a munka során és hosszú távon is legális lehessen az üzletelés, a MÉH telep Tata kötelessége a Nemzeti Adó és Vámhivatalnak napi jelentést küldeni.

Ebben pontosan leírják a kliensek nevét, adószámát, lakcímét, az átvett hulladék mennyiségének kódját és szerepelnie kell a személyigazolvány számnak is. A MÉH telep Tata környezetvédelmi hivatalnak éves vagy negyedéves jelentést is tesz a hulladékfajtáktól függően. Tudja a Méhes Hulladék, hogy csakis ezen engedélyekkel és eljárásokkal működhet legálisan.