wpc kerítés

Tartós és dekoratív a WPC kerítés

Annyiféle kerítés létezik, hogy sokaknak fejtörést okoz a minden téren megfelelő típus kiválasztása. A dekoratív, fa hatást keltő WPC kerítés sokak választási listáján szerepel az első helyen. Egyáltalán nem véletlen, hogy manapság annyira divatos ez. A WPC kerítés tökéletes opció azoknak, akik a telepítést követően nem szeretnének bajlódni a gondozással, karbantartással. Az építés után egy olyan rendszert kap az ember, amelyik éveken keresztül tartós marad, illetve ellenáll az időjárás viszontagságainak. A WPC kerítés a kialakításának, anyagának köszönhetően, hosszú éveken keresztük meg tudja tartani eredeti külalakját.

A rendkívüli tartósságát annak köszönheti, hogy a szerkezete műanyag-fa kompozit kombinációjára épül. A keritesrendszerek.hu internetes áruház által forgalmazott termékek 1,5 m magasak, 2 méter hosszúak és 24 milliméteres vastagok. Az átlagnál vastagabb, 24 mm vastagságú és ékformában csatlakozó WPC kerítés legfontosabb tulajdonsága, hogy ellenállóbb és a nagyobb deformációs hatást is kiválóan kibírja. Olyan helyeken, ahol a szélterhelés és az igénybevétel nagyobb a megszokottnál, sokkal jobb választásnak bizonyul a rövidebb beépítés, például 2 méter helyett jöhet az egyméteres.

A kerítésrendszer építésekor fontos az oszloptartó

A kerítések csakis akkor maradnak hosszútávon is tartósak, ha megfelelő oszlopokra történik a telepítésük. A mai modern oszloptartó a szerelő elemeknek köszönhetően betonba és természetesen földbe is egyszerűen telepíthető. A fent említett cégnél a termékek sokfélék lehetnek. Léteznek betonozható, leszúrható és dübelezhető változatok. A leszúrható oszloptartó betonozható is, azonban egyszerűbb táblák tartásához elegendő, ha azt simán a földbe szúrják.

Nagyobb és nehezebb táblák megtartásához betonozható oszloptartók mellett tanácsos dönteni. Ezek két elemből épülnek fel. Az alsó rész a földbe vagy a betonba kerül, míg a felső elem csavarokkal rögzül majd a fa oszlophoz. A dübelezhető változat lényege, hogy a talprészen felfedezhető lyukak a dübel helyei, amivel egy már meglévő sávalapba rögzíthető a produktum.