Mennyit kell mérnünk a konyhában?

Egy átlagos háztartás konyhai mérlegnél három és öt kilogramm közötti kapacitásnál többről nemigen beszélhetünk. De ne feledjük, hogy a mérleg maximális mérési kapacitásának elégnek kell lennie minden összetevő súlyának mérésére, úgy, hogy a tálnak, vagy a tálcának a súlyát is bele kell számítani. Elég nagy tálra van szükség ahhoz, ha az összes hozzávalót egybe akarjuk mérni.

A digitális konyhai mérleg tárája

A tárázási funkció egyszerűen egy csoda, pedig semmi egyebet nem csinál, csak visszaállítja a konyhai mérleget nullára. A tára funkcióval a különböző hozzávalókat, külön – külön és mégis egymás után le tudjuk mérni a tálba.

Egyes digitális konyhai mérlegekhez tartozik tál vagy mérőkanna, amelyek nagyon praktikusak különösen akkor, ha nehéz összetevőket tartalmazó tárafunkciót használunk (kevésbé valószínű, hogy eléri a maximális kapacitást, mielőtt befejezzük a mérést). Egyes mérlegekhez azonban nem tartozék a tál, ebben az esetben, vagy vásárolunk egyet, vagy körülnézünk a konyhaszekrényben.

Csúszásmentes talp

Ügyeljünk arra, hogy a digitális konyhai mérleg stabilan „üljön” a konyhapulton és ne mozduljon el, amikor használjuk.

A mechanikus konyhai mérlegek terjedelmesek lehetnek, különösen, ha nagyobb tállal gyártják. A digitális konyhai mérlegek meglehetősen kompaktok és laposak, könnyen tárolhatók.

Keressünk könnyen olvasható digitális kijelzőt

Nagyon fontos, hogy a konyhai mérleg kijelzője jól látható legyen a mérésnél. Az automatikus kikapcsolásig legalább három perces időtartamnak kell lennie, hogy elegendő időnk legyen elővenni a következő hozzávalót.