Alacsony mobil klíma ár mindenkinek

A mozgatható légkondicionáló rendszerek egyre elterjedtebbek, hiszen valamilyen klímára szüksége lehet a hétvégi házánál vagy a garázsába is, szerelés közben. Mivel a legtöbbször csak ideiglenesen kerül felhasználásra, a mobil klíma ár viszonylag alacsony.

Már 120.000 forint körül lehet kapni olyant, amely felhasználható erre a célra. Igaz, hogy ezek a klímák nem nagy teljesítményűek, de nem is várhatja el az ember tőlük, hogy ugyanazt nyújtsa, mint egy full-extrás, beépíthető berendezés. Egy átlagos mobil klíma 3-4 kW teljesítménnyel működik.

Egyes típusoknál arra is van lehetőség, hogy kültérben működtesse, ezzel is hatékonyan kizárva a zavaró zajokat. Egy esti, kellemes pihenéshez ez elengedhetetlen. Ugyancsak néhány modell azzal is büszkélkedhet, hogy nincs az üzemeltetés közben cseppvíz, vagyis nem kell azzal bajlódnia, hogy ezt elvezesse.

Azonban a mobil klíma legnagyobb előnye mégis a helytakarékosság és a mozgathatóság. Egy nagyobb teljesítményű mobil klíma ár akár 200.000-től is kezdődhet, de ha belegondol, ez mégis jutányos ár azért, amire a szerkezet képes.