A tapéták

A tapéták dekorációs elemek

Napjainkban rengeteg ilyen termék közül lehet válogatni, ami a mintázatot és színt illeti. A vlies tapéták viszonylag újnak nevezhetőek, mégis az egyik leggyakrabban alkalmazott típusként tartják számon. Amellett, hogy ezeknek a termékeknek látványos a felületük, nagyon könnyen alkalmazhatóak is. Érdemes tudni, hogy növényi rost alapú kellékek.

Gyártásukhoz nem szövött rostszálas alapanyagot használnak. Az ilyen tapéták anyaga képes jelentős mennyiségű vízpára, valamint levegő átbocsájtására.

Kiemelkedő pozitív tulajdonságai a rugalmasság és lélegző anyaga. Érdemes tudni róla, hogy tűzálló, ráadásul alkalmas a falban található feszültségek okozta repedések áthidalására is. Nincs szükség a felrakás során az áztatásra, mivel a ragasztó hagyományos módon is felvihető. A ragasztót felkenheti közvetlenül a falra is, így talán még egyszerűbb a használata.

Az ilyen fajta tapéták nem igényelnek pihentetési időt és amiben még eltérnek a többi társuktól, hogy fürdőszobában is nyugodtan alkalmazhatóak.