optikai audio kábel

Az optikai audio kábel előnyös választás

Az elektronikai készülékek világában élünk, mégis rengetegen vagyunk, akik szinte alig értünk a témához, annak ellenére, hogy tulajdonképpen mindannyian csaknem ugyanannyira a részesei vagyunk. Aki kicsit is konyít a dolgokhoz, jól tudja, hogy az optikai audio kábel digitális jelátvitelre szolgáló tartozék. A koaxiális vezetékkel összehasonlítva, az optikai audio kábelnek az egyik nagy előnye, hogy a különféle elektromágneses zavaroknak is ellen tud állni, így sokkal kevesebb az esélye a hangminőség romlásának, akármilyen körülmények közepette.

A kacsa-audio.hu webshopban a saját termékei mellett, a mindenképpen piacvezetőnek számító Audioquest gyártmányok is a kínálat részét képezik. Egyes árucikkek jelentős leárazások mellett férhetőek hozzá, amiket tényleg érdemes kihasználni, mert egy efféle minőségi árucikken jelentős összeget meg lehet spórolni. Ami általánosan jellemez egy ilyen magas színvonalú optikai audio kábelt, az a kivételes vezetőminőség, az alacsony jitter produkció, vagyis a digitális időzítési hiba, továbbá a finomra csiszolt optikai végződések.

A jó hangzáshoz audio DAC szükséges

Az elektronikai iparban számos olyan tartozék létezik, amelyekről keveset tudunk, mégis roppant fontosak bizonyos rendszerek közel tökéletes működéséhez. Az audio DAC régóta az üzletek polcain hever, de ez is egy olyan dolog, ami nem feltétlenül mond mindenkinek sokat. Talán már többet sejthetünk az USB konverter hallatán, hiszen más néven így is szokás emlegetni az audio DAC kiegészítőt, ami lényegében úgy funkcionál, mint egy külső hangkártya.

Egyik fő feladata a zajcsökkentés, a nemkívánatos hangok megszűrése. Ilyenbe fektetni okos döntés, mivel a zenei élményt nagymértékben megélénkítheti. Nagy előnye, hogy csatlakoztatható IOS valamint Android környezetbe is. Az audio DAC többféle árkategóriában szerepel a kereskedelmi kínálatban, általában minél drágább az adott darab, annál professzionálisabb szinteken lesz alkalmazható. A választékban távvezérléssel működő kivitelek is helyet kapnak.