zárt rendszerű vízteres kandalló

Praktikus megoldás a zárt rendszerű vízteres kandalló

Napjainkban a kandallóval való fűtés egyre inkább elterjed hazánkban is. A vízteres kandalló ötvözi a kandalló és a kazán tulajdonságait, de nemcsak ott képes meleget szolgáltatni, ahol elhelyezésre kerül. Ugyanis a profi zárt rendszerű vízteres kandalló ellátja a házat a fűtéshez szükséges meleg vízzel amellett, hogy hagyományos módon melegít, illetve segíti a fűtőkazán munkáját.

A kandallóban található hőcserélő gondoskodik arról, hogy a víztérben felmelegített víz a csőrendszeren keresztül eljusson a radiátorokhoz. A nyitott és zárt rendszerű vízteres kandalló közötti különbség abból adódik, hogy a nyitott rendszerű hálózatok nincsenek nyomás alatt, és nyitott tágulási tartállyal rendelkeznek, a zárt rendszerűek nyomás alatt vannak és az elosztóhálózat zárt tágulási tartállyal van felszerelve.

Ahhoz, hogy megtudjuk, éppen milyen teljesítményű vízteres kandalló az amire szükségünk van, ki kell számítani a lakás vagy családi ház hőigényét, de a szakember által végzett hőtechnikai számítások garantáltan megbízható eredményt adnak.

Beépített kandalló árak alakulása a Benkel kínálatában

A hagyományos kandalló, amely lehet nyitott vagy zárt tűzteres berendezés, napjainkban egyre inkább elterjedt fűtési alternatíva. A kandalló nagy hőleadású fűtőeszközként rendkívül gazdaságos és viszonylag környezetbarát fűtési megoldás. A vízteres kandallók a központi fűtési rendszerhez csatlakoztatva az egész ház fűtését és meleg víz ellátását is biztosítják.

A Benkel cég által gyártott, magas minőségű alapanyagok felhasználásával készült kandallókat sok éves szakmai és gyártási tapasztalattal állítják elő a családi manufaktúrában. A beépített kandalló árak attól függően változnak, hogy milyen típusú beépíthető tűztér kategóriát választunk.

A Benkel által gyártott öntvény kandalló betétek a szabvány előírásainak megfelelően, korszerű alapanyagok felhasználásával készülnek, és a sok éves gyártási tapasztalat garantálja a magas minőséget. A benkel.hu weboldalra ellátogatva tájékozódhatunk a beépített kandalló árak alakulásáról, és választhatunk a széles kandalló kínálatból.