bolcsesseg fog

Nem kell félni a bölcsességfog húzástól

A fogsorunk utolsó fogai a bölcsességfogak, így azok nehezen hozzáférhetőek, a tisztításuk is nehézségekbe ütközik. Ezáltal nagyobb az esély arra, hogy kilyukadnak, és emiatt kialakul a szuvasodás vagy a gyulladás, és bizony sok esetben már nem lehet megmenteni, elkerülhetetlen a bölcsességfog húzás. A Budapesten, Újbudán található Etele Dental fogászat szakemberei a bölcsességfog húzást fájdalommentesen végzik el, ugyanis a leghatásosabb érzéstelenítő szereket használják ehhez a munkához.

A bölcsességfogakkal kapcsolatban a leggyakrabban fájdalmas feszítő érzés az alsó vagy felső állkapocs területén, a szájnyitási nehézség, a fogelőtörési probléma, azaz amikor a bölcsességfog kibújásához nincs elég hely, így pedig gyulladást okoz, valamint a nehéz tisztíthatósága miatti szuvasodás és az ebből adódó fájdalom merül fel. Ezektől a panaszoktól csak két módon lehet megszabadulni, az egyik a bölcsességfog húzás, a másik a bölcsességfog műtét. Mindkettő röntgenfelvétel alapján történik, mert így láthatóak lesznek a gyökerek, és a megfelelő irányba lehet kibujtatni a fogat. Sajnos, nem mindig csak a bölcsességfogat veszítjük el, hanem más fogakat is.

A kialakult foghiány pótlása pedig fogászati híd alkalmazásával történik, persze, csak abban az esetben, hogyha a foghiányt határoló fogak alkalmasak a híd fogpótlás pilléreinek. Sokan aggódnak ilyenkor, mert azt gondolják, hogy a fogászati híd árak rendkívül nagyok, amiket nem tudnak megfizetni. Nos, az Etele Dental fogászati rendelőben ez nincs így, mert az árak igazán megfizethetőek, viszont arra számítani kell, hogy a felhasznált anyagtól függően változhatnak a fogászati híd árak. Viszonylag gyorsan, néhány hét alatt elkészíthető, élethűen visszaadja a hiányzó fogak formáját, és a fejlett technológiájának köszönhetően hosszú évekig viselhető. Helyreállítja a foghiány okozta állkapocsízületi problémákat, visszaadja a teljes értékű rágás élményét. Nem utolsósorban, a fogászati híd árak megfizetése által visszakapja a foghiány miatt elvesztett önbizalmát is.