klímakarbantartás

Klímakarbantartással az egészségesebb légkörért

A légkondi megvásárlását és telepítését követően nem szabad megfeledkezni az éves felülvizsgálatról sem. Évente egyszer, de van aki szerint éves szinten kétszer elengedhetetlen a klímakarbantartás. Rengeteg szakember tavasszal és ősszel végzi ezt el, amikor is nem marad ki az átvizsgálás, a tisztítás és a fertőtlenítés sem.

Aki egészségesen akarja használni a berendezést és nem akarja, hogy bármiféle gond legyen azzal, illetve az áramszámla is relatíve alacsonyan maradjon és persze szeretné megőrizni a készülék garanciáját, akkor jól teszi, ha a klímakarbantartás munkáját egy szakemberre bízza. Miért is annyira fontos ez? Nos, a légkondi üzemelése közben nagy mennyiségű levegő áramlik át a hőcserélőn, és ez szennyezi a klímát. Ha nemtörődömségből, hanyagságból elmarad a klímakarbantartás, akkor a szennyeződések idővel lerakódnak és károsítják a berendezést. A klímakarbantartás során a hozzáértő személy több mindent is elvégez: a beltéri egység gomba és baktérium mentesítését, a kültéri egység tisztítását, a nyomásmérést, a csatlakozók után húzását, az elektromos egységek átvizsgálását és persze nem marad ki a légszűrők tisztítása sem.

Fűtési rendszer átmosása Budapest városában a hatékonyság növelése érdekében

A fűtési rendszereket kötelező megfelelő módon áttisztítani az üzembe helyezés előtt. A fűtési rendszer átmosása Budapest településén temérdek problémát előzhet meg így. Gondolni kell itt a hőcserélők kilyukadására, a kazán meghibásodására, a rendszer teljes dugulására és persze a teljesítmény csökkenésére. Jogos lehet persze a kérdés, hogy valóban szükséges a vadonatúj szerkezeteknél a fűtési rendszer átmosása Budapest kerületeiben?

Nos, hiába érkezik minden építőelem közvetlenül a gyártóktól, bontatlan csomagolásban, sajnos ez még nem zárja ki a szennyeződés jelenlétét. Olyan koszról, piszokról van szó, ami még a legtapasztaltabb szakemberek előtt is láthatatlan marad. A radiátorok belső felületén például olaj van, a korróziós folyamatok megakadályozása miatt. Mindenképp meg kell ettől szabadulni.