depresszió kezelése

Depresszió kezelése csak szakemberrel

Bár a depressziós tünetek hátterében hormonális elváltozás, gyógyszer-mellékhatás egyaránt állhat, egy szerencsétlen élethelyzet, toxikus kapcsolat vagy házasság szintén kihozhatja ezt a beteg állapotot. Szakember feladata a depresszió kezelése, hiszen a páciens önmaga, segítség nélkül nem képes megszabadulni a problémától. Akkor beszélhetünk depresszióról, ha a személy hangulata tartósan, vagyis több mint 2 hétig negatív fekvésű marad, elveszíti érdeklődését és örömét az általa korábban szeretett tevékenységekben.

A betegség többféle súlyosságú lehet és a szimptómái is változatos képet mutathatnak. Alvászavar, hízás, fogyás, rossz közérzet, szexuális érdeklődés csökkenése, a személyes higiéné elhanyagolása egyaránt jelentkezhet. Ekkor a depresszió kezelése nem tűr további halasztást. A corvinpszichologia.hu weboldalon megismerhető központban empatikus, magasan képzett orvosokkal vehető fel a kapcsolat. Számukra a depresszió kezelése nem okoz nehézséget, bár a folyamat hosszadalmas is lehet.

Bátran keresse fel Budapest pszichológus szakembereit!

Erős szorongások, felerősödő függőségek, megváltozott hangulat, zavaró gondolatok, önértékelési zavarok jellemzik a lélektani nehézségeket, amelyekről a legtöbb érintett azt gondolja, hogy önuralommal maguktól is megoldódnak. Ez tévedés, ugyanis nélkülözhetetlen a Budapest pszichológus megértése és szaktudása. Megtörténik, hogy a lelki problémák eleinte elviselhetőbbek, ekkor nem is gondolunk arra, hogy szakértői segítség lenne szükséges.

Viszont van úgy, hogy ezek annyira elhatalmasodnak rajtunk, hogy már egyáltalán nem érezzük boldognak magunkat. Sokszor úgy érezzük, hogy egyszerűen képtelenek vagyunk megoldani a problémáinkat, kilábalni a gödörből. Ekkor mindenképpen tanácsos a Budapest pszichológus segítségét kérni, semmiképpen nem szabad tovább szenvedni! A szakember először feltárja a kliens problémájának természetét, ezt követően a pácienssel együtt megállapítanak egy terápiás célt. Az, hogy meddig tart a Budapest pszichológus kínálta terápia, attól függ, hogy a beteg milyen ritmusban fejlődik, változik.