De tényleg megéri hőszivattyút beszerelni?

Elméletileg a hőszivattyúk előnyei felülmúlhatatlanok bármely más hőtermelőhöz képest.

Energetikai korszerűsítés esetén Debrecenben is a hőszivattyús fűtés igazi előnyei akkor érhetők el, ha a gép a szükséges optimális körülmények között működik.

Túl nagy helyet foglal a hőszivattyú?

Igaz, hogy a hőszivattyúk nagyobb beépítési teret igényelnek , mint egy normál fűtőkazán, már csak azért is, mert a meleg víz előállításához tárolót igényel. A modern technológia azonban nagyon kompakt megoldásokat kínál, amellyel egy debreceni hőszivattyús fűtési rendszer csak akkora helyet foglal el, mint egy háztartási hűtőszekrény, bármely átlagos lakásban.

Hogy működik a hőszivattyú?

A levegő, a felszín alatti víz, vagy a geotermikus források teljesen szabadon képesek hőt leadni. A hőszivattyú által felhasznált elektromos áramot, nem a levegő vagy a víz felmelegítésére, hanem a külső forrásokból származó hő elvonására használja fel. Valójában nem szabad elfelejteni, hogy egy felület, bármilyen hideg is, hőt tartalmaz, és ez a rendszer képes felvenni és felhasználni a ház, de a víz fűtésére is. Pontosan úgy működik, mint egy normál konyhai hűtőszekrény, de visszafelé, vagyis a külső forrás hűtésével és a belső fűtésével.

Az igazi energetikai korszerűsítés Debrecen városában, illetve a hőszivattyús fűtés megvalósítása, mivel a berendezés télen fűti, nyáron viszont hűti a debreceni házak helyiségeitis anélkül, hogy klímaberendezést kellene beépíteni.

Zajos a hőszivattyú?

Nem, a generált zaj nagyon alacsony, egy normál hűtőszekrényéhez hasonlítható.