szálas szemöldök tetoválás

Az ideális időszak szálas szemöldök tetováláshoz

Sok nőt érdekel a tartós smink szezonalitása. Egyesek meg vannak győződve arról, hogy a szálas szemöldök tetoválás nyáron kell megtörténjen, mivel így sokkal kényelmesebb. Néhányan viszont télen szeretik elvégeztetni, mert úgy tűnik, hogy ez csökkenti a fertőzés kockázatát. A szálas szemöldök tetoválás valójában egész évben elvégezhető eljárás. Bármikor beiratkozhatunk rá, amikor csak akarjuk és amikor nekünk a legkényelmesebb.

Ez lehet akár szilveszter is, amikor kint fagy van, vagy egy nyári vakáció és egy tengerparti kirándulás előtt. Bármilyen szálas szemöldök tetoválás vagy tartós smink technika szépen és rendezetten fog kinézni. Mégis nem árt, ha a tetoválást néhány héttel a nyaralás előtt végeztetjük el, mert az első ülés után korrekcióra van szükség, ami 28-30 nap múlva ajánlott. A korrekció kijavítja az esetleges hiányosságokat, de utána a bőr gyógyulásához időre van szükség. Ezért ajánlatos néhány hónappal a tervezett nyaralás előtt elvégeztetni.

Miért olyan fontos a pigment tetoválás ápolása?

Még a legnépszerűbb tartós smink technikával készült munkák is a bőr sérülésével járnak. A pigment tetoválás alkalmával egy vékony tűt szúrnak a bőr felső rétegeibe, ami a bőr elvékonyodását és sérülékenységét okozza. Pici sebek keletkeznek, amelyeken keresztül a fertőzés továbbjuthat, ha a beavatkozás után nem ápolják a bőrt. A higiénia az egyik legfontosabb követelmény a pigment tetoválás során. Ha elhanyagoljuk, a következmények kiszámíthatatlanok.

A legjobb esetben a tartós smink hatása megváltozik, csúnya lesz, a pigment teljesen vagy részben kijön, foltossá válik és elveszíti az árnyalatát. Legrosszabb esetben fertőzéshez vezethet, ami bőrpírt és egyéb negatív reakciókat okozhat. Ezért olyan fontos az ápolás. Az első ápolást a mester végzi közvetlenül a kezelés után, antibakteriális szerrel kezelve a területet. Ezután tanácsot ad a vendégnek a további teendőkkel kapcsolatban. Meg kell jegyezni, hogy az ápolás egyéni kérdés és attól függ, hogy a szervezet miként reagál magára a pigment tetoválás eljárására.